0554 618 85 51

Meram Bıçak Arası

Meram Bıçak Arası

İnce hamuruyla ne kadar yediğinizi, doyup doymadığınızı anlayamadığınız bıçak arası
pidesi, Konya’daki aslında etli ekmektir. Pide salonlarındaki etli ekmeğin bir çeşidi
olan üç pide çeşidinden biride “Bıçak arasıdır.” Konyalılar etliekmeği, bıçak arasını ve
mevlanayı pide olarak söylemez. Direk isimleri ile farklı bir kategoride yer almıştır. En
önemli özelliği düve etinin bifteklik kısmından, iki bıçak arası tabir edilen minik et
parçalarının domates, yeşilbiber ve tuz ile yoğurularak kullanılmasıdır.” Farklı olarak,
Düvenin veya koyunun kaburga ve boşluk kısmındaki etleri ya da dananın but ve sırt
kısmından elde edilen etlerden de yapıyoruz. Ve siz değerli misafirlerime sunmaktayız.

İlgili Resimler

Öne Çıkarılanlar

Meram Kaşarlı Pide

Kıymalı pide ile aynı usulde yapılır. Farkı pidenin içine kıyma harcı değil pey

Meram Bıçak Arası

İnce hamuruyla ne kadar yediğinizi, doyup doymadığınızı anlayamadığınız bıçak arası pides

Lezzetlerimiz

Yorumlar